Välkommen till  Ängelholm

Ängelholm - Valhall Park

2 - 3 maj

Mässan arrangeras i den lummiga och gröna delen på Valhall Park vid "Slottet" och Valhall Park Hotell. Mässans karaktär med en öppen parkyta där shopping, blommor och växter står i centrum och den sköna rumslika bokskogen som gränsar mot området ger mässan en skön inramning. Stigen genom bokskogen till hotellet och dess restaurang är en grön skön kort promenad på ca 150 meter. Mer info om mässan nedan.

Öppettider

Mässan är öppen 10.00-16.00, lördag och söndag.

Pris 

80 kr per person.
Barn 0-16 år fri entré i vuxens sällskap.

Biljetter säljs i entrén på plats, samt på Tickster. Vill ni slippa köa så rekommenderar vi er att köpa biljett i förväg.

Parkering

Följ skyltning vid ankomst.
Parkeringen är  GRATIS.

Djur är välkomna

Djur är välkomna på mässan men ska vara kopplade.
Vi tillåter inte att det lämnas kvar djur i bil på parkeringen.

Hitta hit

Klicka på länken "Visa större karta"  i kartan nedan så får ni en vägbeskrivning från där ni befinner er.

Barnaktiviteter

Barnen har sin plats på mässan. Ni hittar barnaktiviteterna i närheten av picknickområdet.

Egen mat

Det finns ett picknickområde där ni är välkomna att äta egen medhavd mat eller ert fika.

Picknickområdet ligger i anslutning till Barnaktiviteterna.

Tillgänglighet

Det finns handikapptoaletter på området inne i Slottet.

Handikapparkering ligger i anslutning till  mässentrén. Giltigt tillstånd krävs.

Underlaget på området är mjuktgräs.

En skön weekend

Vill ni addera lite avkoppling och njuta extra av helgen så rekommenderar vi att ni bokar boende på Hotell Valhall Park

Om mässan i Ängelholm

Mässan ligger fint inbäddad vid Slottet på Hotell Valhall Park i skön grönska.  Vi har vädersäkrat delar av området genom att sätta upp ett större tält samt att vi har vissa moment inomhus. Blir det sol och varmt så har vi även skuggplatser. 

Som besökare på mässan får du kunskap levererad av våra föreläsare och medverkande. Barnen har sin del på området där de kan prova-på olika moment som hör trädgården till. Alldeles bredvid barnaktiviteterna finns även en picknickyta för dig som vill ta med din egen mat eller fika.  

Våra utställare levererar inspiration och kan hjälpa dig att göra de rätta valen.  Utställarna representerar och säljer produkter inom trädgård, hantverk, delikatesser och det som hör till sommarens sköna stunder i trädgården.

Vad händer på mässan?

Trädgårdsscenen

Vid Trädgårdsscenens växthus hittar ni trädgårdsmästare Linda Schilén, blomsterkreatören Minna Mercke Schmidt och odlaren Tony Johansson. 

Linda Schilén arrangerar och planterar krukor och rabatter så det blir fint utanför växthuset. Passa på att ställa dina frågor direkt och ta med dig goda råd och smarta tips med hem till din egen trädgård.

Inne i Trädgårdsscenens växthus hittar ni Minna Mercke Schmidt där hon visar och berättar hur hon inreder växthuset med olika blomsterarrangemang och inredningsdetaljer som även går att inhandla på mässan.

Tony Johansson är mässans trädgårdsanläggare och odlare. Även han hittar ni vid växthuset på Trädgårdsscenen där han berättar hur du på bästa sätt odlar dina grönsaker och anlägger gångar mm i trädgården.

Utställningar

Vi älskar att förmedla kunskap och tips till er besökare. Till årets mässa har vi en ett antal mindre utställningar där vi förmedlar kunskap, tips och historia. Kan du gissa vilka redskap som finns i utställningen Trädgårdens historia? 

2019 års populära Pelargonutställning finns med även detta år. Här kan ni kika på ett urval av olika pelargoner där ni kan läsa på om dess namn, kategori och vad som särskiljer olika pelargonerna.

Konstutställning med tema blommor. Linda Schilén är även konstnär och förra årets uppskattade utställning med konst på stora vepor återkommer 2020. 

Föreläsningar

Det bjuds på föreläsningar ute på mässområdet hos våra olika utställare. Mer info kommer närmare mässan.

Bokstugan

Här hittar du böcker skrivna av våra föreläsare. Se till att få ett signerat exemplar med dig hem.  

Gör-det-själv området

På Gör-Det-Själv-Området så kan ni själva prova på och testa olika saker.  Barnen kan själva lära sig odla och prova på andra aktiviteter. 

Barnens trädgård

 I barnens trädgård kan de själva lära sig odla och prova på andra aktiviteter. Fullt med fria aktiviteter för barn upp till 12 år.  

Tipspromenad

Tipspromenaden är alltid uppskattad. Priser du kan vinna är presentkort som du kan använda hos våra utställare om du vinner. 

Utställarscenen

Vid Utställarscenen kan ni ta del av utställarnas egna demonstrationer av deras produkter och tjänster.  Här berättar utställare vad som är bra med deras produkt eller vad man kan behöva tänka på vid ett inköp.

Mat och fika

På området finns det ett antal olika matalternativ. Du kan välja mellan enklare mat, smörgås och dagens lunch. Vegetariska alternativ finns givetvis på menyn.

Vill du fika så går det att köpa kaffe och fikabröd på plats.

Picknickområde -Det går även att ta med egen mat och äta på plats vid picknickområdet som även ligger i anslutning till Barnaktiviteterna. 

Besöksadress:
PI Konceptmässor AB
Glättargatan 39
784 67 BORLÄNGE

Kontaktuppgifter:
Telefon: +46 70 273 50 33
E-post: info@tradgardochuteliv.se


Fakturaadress:
PI Konceptmässor AB
Kund-id WIN 3784, FE nr 160
105 69 STOCKHOLM

Fakturor till oss skickas via epost till: faktura@wint.se

Fakturor från oss kommer från epost: hej@wint.se

© Copyright Trädgård & Uteliv med hantverk och deli