2019 arrangeras mässan på
Valhall Park, Steninge Slottsby, Villa Långbers och Medevi Brunn. 

Information

Här hittar ni information om mässorna. I prospektet "Utställarinformation" hittar ni priser, storlekar och annan nödvändig information. Efter att ni bokat en plats på mässan får ni en bekräftelse med era uppgifter om pris, storlek, monternummer och eventuell beställd monterservice.  

Datum för mässorna

  • 27 - 28 april, Valhall Park Hotell, Ängelholm, Skåne.
  • 3 - 5 maj, Steinge Slottsby, SIgtuna, Stockholm.
  • 11 - 12 maj, Villa Långbers Tällberg Leksand, Dalarna.
  • 18 - 19 maj, Medevi Brunn, Medevi Motala, Östergötland.

Ladda ner information

Varför mässa?

Alla våra mässor arrangeras i parkliknande miljöer som erbjuder er utställare en fin inramning. Platserna är även i sig själva populära som utflyktsmål för många personer och är kända platsmärken lokalt och regionalt.

Platser för möten mellan människor blir allt viktigare i en uppkopplad värld. När människor ökar sina köp via e-handel och upplevelsen av att handla i butik förminskas och tas bort, så finns det även en annan del som växer hos människor och det är suget efter upplevelser . Vi ser på våra mässor som en upplevelse för besökaren där de kan tillgodose sitt intresse för trädgård och inredning i en inspirerande och mysig miljö. 2019 skapar vi t.ex. ett antal inspirationsmontrar där besökarna får tips och idéer om hur de kan inreda sin trädgårds olika rum. Utöver det kan de lyssna till experter inom trädgård och odling och ta del av praktiska tips för att sedan direkt kunna handla hem det som behövs av er utställare på plats. Linda Schilén skapar en Art Walk som är storbildskonst med klassisk musik som bakgrund och som ger besökaren möjlighet till avkoppling. 

Mässan är en upplevelse som inte kan kopieras till ett köpcentra eller till internet. Den är inte som en traditionell mässa i en sport- eller mässhall. Miljön gör att vi kan erbjuda besökarna något unikt. Den upplevelse vi skapar, tillsammans med det ni utställare kan erbjuda, vill vi ska inspirera besökarna. På så vis kan vi bibehålla det goda rykte vi skapat på mässan i Tällberg som en mässa med hög kvalitet, en bra mix av utställare och en mysig stämning där man kan upptäcka det oväntade likväl som det förväntade som besökare. Mässan får också mycket beröm för att den hålls utomhus då trädgården är en utomhusaktivitet och att vi därmed syns i dess rätta element.    

Om mässorna

Mässan Trädgård och Uterum har arrangerats i Tällberg/Leksand sedan 2016. 2018 hade vi 6000 besökare under 2 dagar i Tällberg och vi är nu Dalarnas största trädgårdsmässa med besökare från ett stort område som omfattar Östersund, Hudiksvall, Sunne, Gävle, Sandviken och Sala förutom hela Dalarna. 

2018 öppnade vi upp plats no. 2 i Motala Stadspark. Med varmt väder och sol var det inte det mest ideala vädret. 2250 personer letade sig in på mässan under helgen där den övervägande delen av besökarna kom under lördagen. På söndagen föredrog folk beachen och grillen hemma framför att åka in till stan på mässa. Vi lärde oss att en mässa i centrala centrum fungerar när övriga butiker är öppna och inte stängda som de var på söndagen. Utifrån det så flyttar mässan till Medevi Brunn 2019, strax utanför Motala, och vi tror mycket på platsen. Medevi Brunn har ytterligare ett par stora evenemang under sommarhalvåret i form av Medeltidsmarknad i juli och Medevimässan (jakt) i augusti. Folk hittar till Medevi Brunn och platsen har ett rykte om sig som en evenemangsarena. Folk är vana att åka till Medevi för att gå på olika evenemang och hittar som sagt dit.

2019 är det premiär i Stockholm i Sigtuna på Steninge Slottsby. En helt fantastisk plats där vi har Steninge Slott som granne. Mässan ligger mellan Slottet och den nyrenoverade Stenladan som även är en del av mässområdet. Det byggs mycket i området och intresset för mässan är stort från start. Vi ser mycket fram emot denna mässa och att kunna etablera samma kvalitativa och unika koncept som vi påbörjade i Tällberg 2016.

2019 är det även premiär i Ängelholm på Valhall Park där mässan kommer att vara belägen vid "Slottet" och hotellet. Vi har tillgång till föreläsarlokaler, toaletter, boende och restaurang direkt på mässområdet. Som utställare kan du bo direkt på mässområdet på samma sätt som du kan göra på Medevi Brunn och i Tällberg. 

Välkommen som utställare på mässan Trädgård och Uterum.

Ängelholm Valhall Park
SIgtuna Steninge Slottsby
Tällberg Villa Långbers
Motala Medevi Brunn
Steninge Slottsby Märsta Stockholm
Medevi Brunn Motala
Villa Långbers Tällberg Leksand
Valhall Park Ängelholm

© Copyright Mässan Trädgård och Uterum