Välkommen till  Steninge slottsby i Sigtuna

Mässa Steninge slottsby i Sigtuna
12 - 13 september

Hösten är här och då är det bästa tiden för plantering och planering.

Med Stenladan som fondvägg i väster och Trälogen som en skyddande vägg mot norr ligger mässan fint inbäddad i solläge och i skydd mot väder och vind. Mässan ligger granne med Steninge Slott där ni hittar en öppen slottsträdgård att besöka innan eller efter ert besök på mässan. Området runt om expanderar starkt då det byggs nya bostäder med en karaktär som andas engelsk lantidyll blandat med svensk slotts- och hantverkstradition. 

Läs gärna mer om området runt Steninge slottsby.

Mässan hade premiär 2019. Intresset var enormt bra  och det kom ca 5500 besökare under helgen. Vädret hade kunnat vara bättre 2019 då vi både hade kyla, regn och några snöflingor. Till 2020 har vi därför flyttat in 2/3 av mässans utställare in i  Trälogen. 

Program och aktiviteter

Som besökare på mässan får du kunskap levererad av våra föreläsare och medverkande. Barnen har sin del på området där de kan prova-på olika moment som hör trädgården till. Alldeles bredvid barnaktiviteterna finns även en picknickyta för dig som vill ta med din egen mat eller fika alternativt slå dig ner för att äta den mat du köpt på plats från någon av våra matserveringar.  

Våra utställare levererar inspiration och kan hjälpa dig att göra de rätta valen.  Utställarna representerar och säljer produkter inom trädgård, utelivet i trädgården, hantverk, delikatesser och det som hör till alla sköna stunder i trädgård och hem.

Alla aktiviteter, utställningar och föreläsningar sker inne på mässområdet. 

Trädgårdsscenen - möt våra profiler

Vid Trädgårdsscenen hittar ni trädgårdsmästare Linda Schilén,  Linda Schilén arrangerar och planterar höstkrukor och lökar i rabatterna så det blir fint i trädgården. Passa på att ställa dina frågor direkt och ta med dig goda råd och smarta tips med hem till din egen trädgård. Vad är bäst att plantera på hösten?

Lär dig hur du kan brygga din egen öl. Humlegårdens Ekolager berättar och visar hur du gör för att blir en hemmabryggare med egen husöl. Dags att brygga din egen julöl?

Utställningar

Vi älskar att förmedla kunskap och tips till er besökare. Till årets mässa har vi en ett antal mindre utställningar där vi förmedlar kunskap, tips och historia. Kan du gissa vilka redskap som finns i utställningen Trädgårdens historia? 

2019 års populära Pelargonutställning finns med även detta år. Här kan ni kika på ett urval av olika pelargoner där ni kan läsa på om dess namn, kategori och vad som särskiljer olika pelargonerna.

Konstutställning med tema blommor. Linda Schilén är även konstnär och förra årets uppskattade utställning med konst på stora vepor återkommer 2020. 

Bokstugan

Här hittar du böcker skrivna av våra föreläsare. Se till att få ett signerat exemplar med dig hem.  

Föreläsningar

Det bjuds på föreläsningar ute på mässområdet hos våra olika utställare. Mer info kommer närmare mässan.

Gör-det-själv området

På Gör-Det-Själv-Området så kan ni själva prova på och testa olika saker.  Barnen kan själva lära sig odla och prova på andra aktiviteter.

Barnens trädgård

 I barnens trädgård kan de själva lära sig odla och prova på andra aktiviteter. Fullt med fria aktiviteter för barn upp till 12 år.  

Tipspromenad

Tipspromenaden är alltid uppskattad. Priser du kan vinna är presentkort som du kan använda hos våra utställare om du vinner. 

Mat och fika

På området finns det ett antal olika matalternativ. Du kan bla. välja mellan vegetariskt, viltkebab eller en god laxklämma. Vill du fika så går det att köpa kaffe och fikabröd på plats.

Picknickområde. Det går bra att ta med egen mat och äta på plats vid picknickområdet som även ligger i anslutning till barnaktiviteterna.

Information

Datum: 12 - 13 september, 2020
Öppet: Lördag 10.00-18.00 och 10.00-16.00 söndag.

Pris i entrén: 100 kr per person i entrén på plats.
Pris förköp: 80 kr per person vid förköp på Tickster.
Barn 0-16 år fri entré i betalande vuxens sällskap.

Grupper och föreningar 

Kontakta oss för priser för grupper om minimum 10 personer.
E-post: info@tradgardochuteliv.se 

Följ oss på sociala medier:  
Parkering

Följ skyltning vid ankomst.Parkeringen är  GRATIS.

Djur är välkomna

Djur är välkomna på mässan och ska vara kopplade. Vi tillåter inte att det lämnas kvar djur i bil på parkeringen. 

Hitta hit

Klicka på länken "Visa en större karta"  i kartan nedan för att få en vägbeskrivning från er plats. Buss från Märsta station direkt till Steninge slottsby och mässan. Se SL.

Plats

Steninge slottsby, Sigtuna

Barnaktiviteter

Barnen har sin plats på mässan. Ni hittar barnaktiviteter i Barnens trädgård.

Mat och picknick

På mässan finns flera olika matalternativ att välja från, även vegetariskt och fika. Ni kan även ta med egen mat eller fika då det finns ett picknickområde där ni är välkomna att äta egen medhavd mat eller ert fika. 

Tillgänglighet

Tillgänglighet: Det finns handikapptoaletter i Stenladan.
Handikapparkering ligger i anslutning till  mässan. Giltigt tillstånd krävs. Underlag på området är grus utomhus och betonggolv i Logen inomhus.

En skön weekend

Vill ni njuta extra av helgen så rekommenderar vi att ni bokar en weekend i Sigtuna i samband med mässan.
Hotell Kristina
Destination Sigtuna

Besöksadress:
PI Konceptmässor AB
Glättargatan 39
784 67 BORLÄNGE

Kontaktuppgifter:
Telefon: +46 70 273 50 33
E-post: info@tradgardochuteliv.se


Fakturaadress:
PI Konceptmässor AB
Kund-id WIN 3784, FE nr 160
105 69 STOCKHOLM

Fakturor till oss skickas via epost till: faktura@wint.se

Fakturor från oss kommer från epost: hej@wint.se

© Copyright Trädgård & Uteliv med hantverk och deli